ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΑ ΟΡΓΑΝΑ

ΑΡΧΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

ΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ & ΣΥΛΛΟΓΟΙ

ΤΜΗΜΑ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΠΟΥΔΩΝ

ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗ ΖΩΗ

ΔΟΜΕΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ

Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο: 2ο στην Ελλάδα και αναγνωρισμένο παγκοσμίως στην ετήσια κατάταξη THE World University Rankings 2025!

Το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο σημείωσε σπουδαίες επιδόσεις στην παγκόσμια κατάταξη (THE) Times Higher Education World University Rankings 2025, η οποία θεωρείται μία από τις πλέον αναγνωρισμένες και έγκυρες στην αποτίμηση των επιδόσεων κορυφαίων Ιδρυμάτων σε διεθνές επίπεδο. Στην φετινή κατάταξη ταξινομήθηκαν 2092 ιδρύματα από 115 χώρες/περιοχές.

Σε εθνικό επίπεδο το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο κατέκτησε τη 2η θέση και διακρίθηκε ως κορυφαίο πανεπιστήμιο μεταξύ των δεκαεννέα (19) ελληνικών ιδρυμάτων που συμμετείχαν στην ετήσια κατάταξη, σημειώνοντας άνοδο σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά (3 η θέση).

Στην παγκόσμια κατάταξη κατετάγη στη σειρά 601–800, επιβεβαιώνοντας την ανοδική του πορεία  προς την ακαδημαϊκή αριστεία και την ποιότητα της έρευνας και της διδασκαλίας που προσφέρει.

Οι Πρυτανικές Αρχές του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου συγχαίρουν όλα τα μέλη της Ακαδημαϊκής Κοινότητας για το εξαιρετικό αποτέλεσμα, το οποίο αποτέλεσε προϊόν συλλογικής εργασίας, αφοσίωσης και αποφασιστικότητας. Το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο παραμένει προσηλωμένο στην προώθηση της καινοτομίας, της διεπιστημονικής έρευνας και της διεθνούς συνεργασίας, συμβάλλοντας ταυτόχρονα στην ανάπτυξη της ελληνικής ακαδημαϊκής κοινότητας και στην αντιμετώπιση των παγκόσμιων προκλήσεων.

Μπορείτε να δείτε την κατάταξη του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου ΕΔΩ