ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΑ ΟΡΓΑΝΑ

ΑΡΧΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

ΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ & ΣΥΛΛΟΓΟΙ

ΤΜΗΜΑ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΠΟΥΔΩΝ

ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗ ΖΩΗ

ΔΟΜΕΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ

Ισχυρή συνεργασία Χαροκοπείου Πανεπιστημίου και Δήμου Καλλιθέας, με σκοπό την ανάπτυξη και την πρόοδο!

Μια ιδιαίτερα εποικοδομητική συνάντηση που αποσκοπεί στην εδραίωση μιας γόνιμης συνεργασίας πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, 3 Οκτωβρίου 2024 μεταξύ του Πρύτανη του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου, Καθηγητή κ. Γεώργιου Δεδούση και του Δημάρχου Καλλιθέας, κ. Κωνσταντίνου Ασκούνη.

Στόχος αυτής της συνεργασίας είναι η σύναψη Μνημονίου Συνεργασίας, το οποίο θα αποτελέσει το πλαίσιο για την αξιοποίηση της επιστημονικής εξειδίκευσης του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου προς όφελος των πολιτών και κατοίκων του Δήμου Καλλιθέας.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, ο Δήμαρχος Καλλιθέας ενημερώθηκε αναλυτικά από τις Πρυτανικές Αρχές και από τους Κοσμήτορες και Προέδρους του Ιδρύματος για τις δραστηριότητες των τεσσάρων Τμημάτων του Πανεπιστημίου και συζήτησε τρόπους συνεργασίας σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος.

Ο Πρύτανης, Καθηγητής Γεώργιος Δεδούσης, υπογράμμισε τη σημασία της σύνδεσης της ακαδημαϊκής κοινότητας με την κοινωνία των πολιτών και την ανάγκη μεταφοράς και εφαρμογής της επιστημονικής γνώσης στην πράξη, προς αμοιβαίο όφελος. Ο Δήμαρχος Καλλιθέας, κ. Κων/νος Ασκούνης εξέφρασε την ικανοποίησή του, τονίζοντας ότι αυτή η συνεργασία αποτελεί μια σημαντική ευκαιρία ανάπτυξης και προόδου για τον Δήμο Καλλιθέας. Επιπλέον, ο κ. Δεδούσης είχε την ευκαιρία να εκφράσει τις ευχαριστίες του προς τον Δήμο Καλλιθέας και προσωπικά στον Δήμαρχο, κ. Κωνσταντίνο Ασκούνη, για την επιτυχή μετεγκατάσταση της βιομηχανικής μονάδας ανακύκλωσης από τον εξωτερικό χώρο του Πανεπιστημίου, με αποτέλεσμα την επαναφορά του στην προηγούμενη κατάσταση, καθιστώντας τον καθαρό, ασφαλή και απόλυτα προσβάσιμο σε όλους.

Η έναρξη της στενής συνεργασίας του Πανεπιστημίου μας με τον Δήμο Καλλιθέας δημιουργεί τις προϋποθέσεις για μια πόλη πιο πράσινη, πιο βιώσιμη και περισσότερο φιλική προς τον άνθρωπο. Οι δύο φορείς ενώνουν τις δυνάμεις τους, με σκοπό την αντιμετώπιση των σύγχρονων προκλήσεων και την υλοποίηση πρωτοβουλιών και δράσεων που πρόκειται να βελτιώσουν σημαντικά την ποιότητα ζωής των πολιτών/κατοίκων του Δήμου Καλλιθέας.