ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΑ ΟΡΓΑΝΑ

ΑΡΧΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

ΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ & ΣΥΛΛΟΓΟΙ

ΤΜΗΜΑ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΠΟΥΔΩΝ

ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗ ΖΩΗ

ΔΟΜΕΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ

Επίσκεψη της Καθηγήτριας Μαρίας Νικολαΐδη στο Shanghai Polytechnic University: ένα ουσιαστικό βήμα για την ενίσχυση των ακαδημαϊκών δεσμών!

 

Με αμείωτη προσήλωση στην ανάπτυξη συνεργασιών με κορυφαία διεθνή εκπαιδευτικά ιδρύματα, η Καθηγήτρια του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Μαρία Νικολαΐδη επισκέφθηκε το Shanghai Polytechnic University (SSPU), στην Κίνα.  Η επίσκεψη αυτή αποτελεί σημαντικό επόμενο βήμα, σε συνέχεια της επίσκεψης αντιπροσωπείας του SSPU στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο τον Μάρτιο του 2024 για την υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ των δύο Πανεπιστημίων.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης στο SSPU, η Καθηγήτρια Μαρία Νικολαΐδη πραγματοποίησε συνάντηση με τον Πρόεδρο του Πανεπιστημίου Καθηγητή Huaqing XIE και εκλεκτά μέλη της διοίκησης του Πανεπιστημίου, καθώς και μία σειρά εποικοδομητικών συναντήσεων με τον κοσμήτορα της Σχολής Μηχανικών Υπολογιστών και Πληροφορικής Καθηγητή Bofeng Zhang και τον αναπληρωτή κοσμήτορα Καθηγητή Shaojing Song. Στις συναντήσεις συμμετείχαν εκλεκτοί συνάδελφοι από τη Σχολή Μηχανικών Υπολογιστών και Πληροφορικής, καθώς και στελέχη του γραφείου διεθνών σχέσεων. Η κα Νικολαΐδη είχε την ευκαιρία να επισκεφτεί τις εγκαταστάσεις της Σχολής, να συνομιλήσει με φοιτητές/-τριες και να απολαύσει την εξαιρετική φιλοξενία του SSPU. Παράλληλα, είχε την ευκαιρία να ζήσει από κοντά το υψηλό επίπεδο έρευνας και διδασκαλίας που πραγματοποιείται στο Πανεπιστήμιο.

Επιπλέον, κατόπιν πρόσκλησης, η Καθηγήτρια Μαρία Νικολαΐδη παρέθεσε ομιλία στο 24th IEEE/ACIS International Conference on Computer and Information Science (ICIS 2024) με τίτλο “Engineering Smart Cyber-Physical Systems”, το οποίο διοργανώθηκε στο Shanghai Polytechnic University μεταξύ 20 και 22 Σεπτεμβρίου 2024.

Συγχαίρουμε το Shanghai Polytechnic University για την εξαιρετική διοργάνωση του διεθνούς συνεδρίου και δουλεύουμε συστηματικά για τα επόμενα βήματα της συνεργασίας μας με κοινή επίβλεψη διδακτορικών και μεταπτυχιακών φοιτητών/-τριών και ανταλλαγή φοιτητών/-τριών, δίνοντας έμφαση στον τομέα της Πληροφορικής.