ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΑ ΟΡΓΑΝΑ

ΑΡΧΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

ΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ & ΣΥΛΛΟΓΟΙ

ΤΜΗΜΑ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΠΟΥΔΩΝ

ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗ ΖΩΗ

ΔΟΜΕΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ

Πρώτο Νέο Πανεπιστήμιο στην Ελλάδα το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο στη διεθνή κατάταξη “THE Young University Rankings 2024”!

 

ΤΗΕ Young 2024

Αξιοσημείωτη θέση μεταξύ των Νέων Πανεπιστημίων παγκοσμίως κατέλαβε το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, κατακτώντας την 130η σειρά στη διεθνή κατάταξη «Times Higher Education Young University Rankings 2024»!

Αυτή η διάκριση τοποθετεί το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο στην πρώτη θέση μεταξύ των ελληνικών Νέων Πανεπιστημίων, ενώ παράλληλα του εξασφαλίζει μια ισχυρή θέση σε διεθνές επίπεδο, αναδεικνύοντας την αδιαμφισβήτητη ακαδημαϊκή αριστεία και δυναμική του.

Η διεθνής κατάταξη “Times Higher Education Young University Rankings” αξιολογεί νέα Ιδρύματα, τα οποία συμπληρώνουν έως πενήντα (50) έτη λειτουργίας, λαμβάνοντας υπόψη βασικούς πυλώνες και αποτυπώνοντας την ποιότητα του έργου τους σε τομείς όπως η διδασκαλία, η έρευνα, η εξωστρέφεια/διεθνοποίηση. Φέτος, συμμετείχαν στην κατάταξη 673 πανεπιστήμια, αριθμός αυξημένος σε σχέση με το 2023 (605 πανεπιστήμια).

Η εξαιρετική επίδοση του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου αποτελεί αποτέλεσμα της αφοσιωμένης εργασίας και της μεθοδικότητας όλων των μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας. Η διάκρισή του έρχεται να επιβεβαιώσει την ανοδική πορεία και τη δέσμευσή του για προσφορά υψηλής ποιότητας εκπαίδευσης και έρευνας. Το ίδρυμα χαράσσει μια διαρκώς ανοδική πορεία προόδου, κατακτώντας ολοένα και υψηλότερες θέσεις σε διεθνείς κατατάξεις, καθιστώντας το ένα από τα πιο αξιόλογα και αναγνωρισμένα νέα πανεπιστήμια σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η σειρά κατάταξης των οκτώ (8) ελληνικών Νέων Πανεπιστημίων έχει ως εξής:

  • 130η θέση: Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο
  • 201-250η θέση: Πανεπιστήμιο Αιγαίου
  • 401-500η θέση: Πολυτεχνείο Κρήτης, Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας
  • 501-600η θέση: Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο, Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδας, Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής

Για να ενημερωθείτε για την πλήρη κατάταξη και για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επισκεφθείτε τον ιστότοπο του Times Higher Education:

https://www.timeshighereducation.com/world-university-rankings/2024/young-university-rankings