ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΑ ΟΡΓΑΝΑ

ΑΡΧΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

ΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ & ΣΥΛΛΟΓΟΙ

ΤΜΗΜΑ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΠΟΥΔΩΝ

ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗ ΖΩΗ

ΔΟΜΕΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία η ημερίδα με θέμα «Κοινωνικές, Οικονομικές και Περιβαλλοντικές διαστάσεις της Βιώσιμης Ανάπτυξης»

Site Hmerida Biosimi anaptixi4Site Hmerida Biosimi anaptixi3

 

 

 

 

 

Την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2022, με αφορμή την Ευρωπαϊκή εβδομάδα Βιώσιμης Ανάπτυξης 2022, πραγματοποιήθηκε στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο ημερίδα με θέμα «Κοινωνικές, Οικονομικές και Περιβαλλοντικές διαστάσεις της Βιώσιμης Ανάπτυξης». Η ημερίδα διοργανώθηκε από το Εργαστήριο Κοινωνιολογίας της Παιδείας και του Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου, το Εργαστήριο Εφαρμοσμένων Οικονομικών και το SDGStudentsHub του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου, το Εργαστήριο Πολιτικής Οικονομίας της Βιώσιμης Ανάπτυξης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και το Ελληνικό Δίκτυο Λύσεων για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

Εκ μέρους των διοργανωτών, ο Αντιπρύτανης Διοίκησης και Φοιτητικής Μέριμνας και Διευθυντής του Εργαστηρίου Εφαρμοσμένων Οικονομικών και Βιώσιμης Ανάπτυξης του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Αν. Καθηγητής Γεώργιος Μαλινδρέτος και ο Διευθυντής του Εργαστηρίου Κοινωνιολογίας της Παιδείας και του Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου Καθηγητής Χαράλαμπος Μελετιάδης απηύθυναν χαιρετισμό, υπογραμμίζοντας την κοινή δέσμευση των δυο ιδρυμάτων, καθώς επίσης και των άλλων συνδιοργανώτων, στην προσπάθεια ενίσχυσης των επιστημονικών δράσεων για την οικοδόμηση μιας πιο βιώσιμης κοινωνίας. Σε ανάλογο μήκος κύματος στο πρώτο και στο δεύτερο μέρος των εργασιών της ημερίδας, στα οποία συμμετείχαν περισσότερα από εκατό άτομα, οι ομιλητές παρουσίασαν τις επιμέρους διαστάσεις της Βιώσιμης Ανάπτυξης, αναδεικνύοντας με τον τρόπο αυτό τον πολυπρισματικό χαρακτήρα του ζητήματος, καθώς και την ανάγκη διεπιστημονικής προσέγγισης και συνεργασίας. Μετά το πέρας των εισηγήσεων πραγματοποιήθηκε συζήτηση στη βάση των ερωτημάτων που τέθηκαν από τους συμμετέχοντες και παράλληλα ανακοινώθηκε από τους διοργανωτές η συνέχιση της συνεργασίας τους και η υλοποίηση ανάλογων δράσεων στο άμεσο μέλλον.

Hmerida Biosimi anaptixi5

Site Biosimi 2Site Hmerida Biosimi anaptixiSite Hmerida Biosimi anaptixi6