ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΑ ΟΡΓΑΝΑ

ΑΡΧΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

ΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ & ΣΥΛΛΟΓΟΙ

ΤΜΗΜΑ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΠΟΥΔΩΝ

ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗ ΖΩΗ

ΔΟΜΕΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ

Ολοκληρώθηκε η Συνεδρίαση της Συμβουλευτικής Επιτροπής του Τμήματος Πληροφορικής & Τηλεματικής και Μελών του Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού

1Συμβουλευτική Επιτροπή Τμ. Πληροφορικής

Η συνεδρίαση της συμβουλευτικής επιτροπής του Τμήματος Πληροφορικής & Τηλεματικής πραγματοποιήθηκε στις 7 Φεβρουαρίου 2022, παρουσία και μελών του Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού (ΔΕΠ). Η διεθνής συμβουλευτική επιτροπή αποτελείται από διακεκριμένους ακαδημαϊκούς από όλο τον κόσμο, οι οποίοι συμβάλλουν στον στρατηγικό σχεδιασμό και στην ακαδημαϊκή ανάπτυξη του Τμήματος, προωθώντας τη διεθνοποίηση και τη φήμη του.

Κατά τη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά με τη συμμετοχή της Πρυτάνεως του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Καθ. Μαρίας Νικολαΐδου, ο Κοσμήτορας της Σχολής Ψηφιακής Τεχνολογίας, Καθ. Θωμάς Καμαλάκης, είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει την τρέχουσα κατάσταση του Τμήματος σχετικά με προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών, το διδακτορικό πρόγραμμα, την έρευνα που διεξάγεται και τη διασφάλιση της ποιότητας.

Η παρουσίαση βρίσκεται στο κανάλι του Τμήματος στο youTube στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://youtu.be/2W3Y0bGGxco

Μετά την παρουσίαση, τα μέλη της συμβουλευτικής επιτροπής συμμετείχαν σε εποικοδομητικές συζητήσεις με τα μέλη ΔΕΠ, σχετικά με δράσεις σε διάφορες βασικές πτυχές που σχετίζονται με την περαιτέρω ανάπτυξη του Τμήματος, συμπεριλαμβανομένων μεταξύ άλλων για:

  • Μέσα περαιτέρω καλλιέργειας της ερευνητικής παραγωγής και ενίσχυσης της στρατηγικής για την ανάπτυξη της έρευνας, συμπεριλαμβανομένης της προσέλκυσης πρόσθετων ερευνητικών πόρων
  • Δραστηριότητες για την προώθηση της διεθνοποίησης του Τμήματος, προσφέροντας διεθνή προγράμματα σπουδών και θερινά σχολεία
  • Εδραίωση της φήμης του Τμήματος σε εθνικό και διεθνές επίπεδο

Το όφελος από διεθνείς συνεργασίες με καταξιωμένους συναδέλφους και η υιοθέτηση διεθνών πρακτικών για την περαιτέρω εδραίωση του Τμήματός μας αποδείχτηκε κατά τη διάρκεια της συνάντησης.

Τα μέλη ΔΕΠ του Τμήματος επιθυμούν να εκφράσουν τις ευχαριστίες σε όλα τα σημερινά και προηγούμενα μέλη της Συμβουλευτικής Επιτροπής και να τους διαβεβαιώσουν ότι προσβλέπουν σε μία εποικοδομητική συνεργασία τα επόμενα χρόνια.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες στα σημερινά μέλη της συμβουλευτικής επιτροπής Καθ. Δημήτρη Καραγιάννη, Καθ. Nikolay Mehandjiev, Καθ. Schahram Dustdar, Καθ. Kecheng Liu, Καθ. Ιωάννη Μυλόπουλο, Prof. Oscar Pastor, Καθ. Περικλή Λουκόπουλο και Καθ. Kalle Lyytinen για την ισχυρή τους υποστήριξη και ενθάρρυνση!