ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΑ ΟΡΓΑΝΑ

ΑΡΧΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

ΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ & ΣΥΛΛΟΓΟΙ

ΤΜΗΜΑ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΠΟΥΔΩΝ

ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗ ΖΩΗ

ΔΟΜΕΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ

Μεταξύ των κορυφαίων 2% επιστημόνων παγκοσμίως δώδεκα (12) μέλη του Ακαδημαϊκού Προσωπικού του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου

Στους κορυφαίους 2 επιστήμονες

Η υψηλού επιπέδου έρευνα που διεξάγεται στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο και το αξιοσημείωτο έργο του Ακαδημαϊκού Προσωπικού του Ιδρύματος, αποτυπώθηκαν στην ετήσια παγκόσμια κατάταξη αξιολόγησης της επίδοσης των Ακαδημαϊκών, η οποία δημοσιεύθηκε στα τέλη Οκτωβρίου 2021.

Η συγκεκριμένη κατάταξη με τίτλο «Data for updated science-wide author databas es of standardized citation indicators», βασίζεται στην βιβλιομετρική μελέτη των Baas, Boyak, Ioannidis (2021), από τα Ιδρύματα Elsevier BV και του Πανεπιστημίου του Stanford των ΗΠΑ. Η αξιολόγηση αφορά πάνω από 8.000.000 επιστήμονες, βάσει μιας σειράς δεικτών μέτρησης του αντικτύπου των δημοσιευμένων εργασιών τους για το έτος 2020 και, ειδικότερα, των αναφορών που έχει λάβει κάθε επιστήμονας με τουλάχιστον 5 δημοσιεύσεις, αντλώντας στοιχεία από την βάση δεδομένων Scopus.

Ειδικότερα, η δημοσιευμένη κατάταξη περιλαμβάνει την λίστα με τους κορυφαίους 100.000 επιστήμονες παγκοσμίως και αυτούς που ανήκουν στο κορυφαίο 2% στην επιστημονική περιοχή τους, βάσει ταξινόμησης η οποία παρουσιάζεται σε 22 επιστημονικά πεδία και 176 υποπεδία.

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ενημερώσουμε ότι στην παραπάνω λίστα περιλαμβάνονται συνολικά δώδεκα (12) μέλη του Ακαδημαϊκού Προσωπικού του Χαροκόπειου Πανεπιστήμιου. Πιο συγκεκριμένα, έντεκα (11) μέλη κατατάσσονται για το έτος 2020 στην λίστα με τους κορυφαίους 100.000 επιστήμονες παγκοσμίως και ταυτόχρονα και στο κορυφαίο 2%, επίσης παγκοσμίως, στην επιστημονική περιοχή τους (σε συνολικά 22 επιστημονικά πεδία και 176 υποκατηγορίες). Ειδικότερα αναφερόμαστε στους (κατά σειρά κατάταξης):

  1. Καθηγητής Δημοσθένης Παναγιωτάκος (Σχολή Επιστημών Υγείας και Αγωγής)
  2. Καθηγητής Ιωάννης Μανιός (Σχολή Επιστημών Υγείας και Αγωγής)
  3. Καθηγητής Βάϊος Καραθάνος (Σχολή Επιστημών Υγείας και Αγωγής)
  4. Ομότιμος Καθηγητής Θωμάς Μαλούτας (Σχολή Περιβάλλοντος, Γεωγραφίας & Εφαρμοσμένων Οικονομικών)
  5. Καθηγητής Γεώργιος Δεδούσης (Σχολή Επιστημών Υγείας και Αγωγής)
  6. Καθηγητής Λάμπρος Συντώσης (Σχολή Επιστημών Υγείας και Αγωγής)
  7. Καθηγήτρια Μαρία Γιαννακούλια (Σχολή Επιστημών Υγείας και Αγωγής)
  8. Επίκουρος Καθηγητής Γιώργος Π. Πετρόπουλος (Σχολή Περιβάλλοντος, Γεωγραφίας & Εφαρμοσμένων Οικονομικών)
  9. Ομότιμος Καθηγητής Νικόλαος Ανδρικόπουλος (Σχολή Επιστημών Υγείας και Αγωγής)
  10. Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Ελένη Σαρδιανού (Σχολή Περιβάλλοντος, Γεωγραφίας & Εφαρμοσμένων Οικονομικών)
  11. Αναπληρωτής Καθηγητής Γιώργος Δημητρακόπουλος (Σχολή Ψηφιακής Τεχνολογίας)

Επιπλέον, στην κατάταξη με βάση το συνολικό επιστημονικό τους έργο, τοποθετούνται έξι (6) Ακαδημαϊκοί, πέντε εκ των οποίων αναφέρονται και στην προηγούμενη λίστα:

  1. Καθηγητής Δημοσθένης Παναγιωτάκος (Σχολή Επιστημών Υγείας και Αγωγής)
  2. Καθηγητής Ιωάννης Μανιός (Σχολή Επιστημών Υγείας και Αγωγής)
  3. Καθηγητής Βάϊος Καραθάνος (Σχολή Επιστημών Υγείας και Αγωγής)
  4. Καθηγητής Κωνσταντίνος Τσίγκος (Σχολή Επιστημών Υγείας και Αγωγής)
  5. Καθηγητής Λάμπρος Συντώσης (Σχολή Επιστημών Υγείας και Αγωγής)
  6. Ομότιμος Καθηγητής Νικόλαος Ανδρικόπουλος (Σχολή Επιστημών Υγείας και Αγωγής)

Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι και αποδίδουμε θερμά συγχαρητήρια στους Ακαδημαϊκούς του Ιδρύματός μας, οι οποίοι με το σπουδαίο ερευνητικό έργο τους διακρίνονται σε διεθνείς λίστες κατάταξης όπως η παραπάνω, προωθούν και εδραιώνουν την ερευνητική δράση τους σε παγκόσμιο επίπεδο και ταυτόχρονα χαράσσουν για το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο μία σταθερή πορεία προς την κατάκτηση υψηλών στόχων, όπως οι διακρίσεις που πέτυχε στην ετήσια κατάταξη Times Higher Education World University Rankings 2022.