ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΑ ΟΡΓΑΝΑ

ΑΡΧΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

ΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ & ΣΥΛΛΟΓΟΙ

ΤΜΗΜΑ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΠΟΥΔΩΝ

ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗ ΖΩΗ

ΔΟΜΕΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ

ΝΕΑ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΜΑΣ

Αθήνα, 03/12/2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με μεγάλη χαρά θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι δυο διακεκριμένα μέλη ΔΕΠ του Ιδρύματός μας περιλαμβάνονται στη λίστα των 6.000 επιστημόνων με τη μεγαλύτερη επιρροή, παγκοσμίως, όπως προκύπτει από την απήχηση του έργου τους για την τελευταία 11ετία.

Οι Καθηγητές του Τμήματος Επιστήμης Διαιτολογίας- Διατροφής, κ.κ. Γεώργιος Δεδούσης στο επιστημονικό πεδίο Molecular Biology & Genetics και Ιωάννης Μανιός στο επιστημονικό πεδίο Cross Field, είναι τα δυο μέλη ΔΕΠ που διακρίθηκαν από το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, ανάμεσα στους 14 Έλληνες Πανεπιστημιακούς. DSC 6297

Τα στοιχεία που χρησιμοποιήθηκαν για την ανάλυση και την επιλογή των ερευνητών με υψηλή διάκριση προέρχονται από τους δείκτες βασικών επιστημών (ESI), 2006-2016, οι οποίοι προκύπτουν από 140.990 άρθρα και ερευνητικές εργασίες υψηλής απήχησης και επίδρασης. Κάθε μία από αυτές τις ερευνητικές εργασίες κατατάσσεται στο κορυφαίο 1% των άρθρων με το μεγαλύτερο αριθμό ετεροαναφορών για κάθε συγκεκριμένο έτος.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Οργανισμού, από τα περίπου 9.000.000 ερευνητών, που δραστηριοποιούνται παγκοσμίως, συντάσσεται ο πίνακας με τους καλύτερους 6.000 ερευνητές, το έργο των οποίων είναι σημαντικό, σύμφωνα με συγκεκριμένους δείκτες, και αποτελεί πηγή για τις εργασίες άλλων ερευνητών.

Δημοσίως συγχαίρουμε και ευχαριστούμε τους κ.κ. Γεώργιο Δεδούση και Ιωάννη Μανιό για την καθοριστική συμβολή τους στην επιστήμη που αντανακλά το υψηλό επίπεδο της έρευνας που διεξάγεται στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο.

_________________________________________________________________________________________________________

ΤΜΗΜΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ, ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ Βίκη Ευγενίου, Τηλ. 2109549108, proffice at hua dot gr