ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΑ ΟΡΓΑΝΑ

ΑΡΧΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

ΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ & ΣΥΛΛΟΓΟΙ

ΤΜΗΜΑ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΠΟΥΔΩΝ

ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗ ΖΩΗ

ΔΟΜΕΣ

7-11/12/2015 Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα

sessions-si  “Το Διάστημα και Eφαρμογές Παρατήρησης της Γης”

Το Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, φοιτητές, νέους ερευνητές και νέους επαγγελματίες με ενδιαφέρον για το Διάστημα και τις Eφαρμογές Παρατήρησης της Γης θα πραγματοποιηθεί στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο 07-11 Δεκεμβρίου 2015.

Με αφορμή την Παγκόσμια Εβδομάδα Διαστήματος και τους εορτασμούς για τα 10 χρόνια της συμμετοχής της Ελλάδας στον ΕΟΔ (Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος-ESA), το si-Cluster (υπό το συντονισμό του Corallia και της ΕΒΙΔΙΤΕ) και το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, με την υποστήριξη της ESA και της Terra Spatium, διοργανώνουν στις 07-11 Δεκεμβρίου δωρεάν ολοκληρωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα για σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, φοιτητές, νέους ερευνητές και νέους επαγγελματίες με ενδιαφέρον για το Διάστημα και τις Eφαρμογές Παρατήρησης της Γης.

Τα πρωινά σεμινάρια, που απευθύνονται στα σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα διεξαχθούν στα ελληνικά, και έχουν σχεδιαστεί έτσι ώστε να μεταδώσουν στους μαθητές γνώσεις σχετικά με Εφαρμογές Παρατήρησης της Γης που αφορούν στη γεωγραφία, στην προστασία του περιβάλλοντος, στις φυσικές καταστροφές και άλλα σχετικά θέματα που επηρεάζουν την καθημερινότητά μας. Τα σεμινάρια αυτά θα διεξαχθούν στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο σύνδεσμο http://www.si-cluster.gr/en/all-events/127 ή στο τηλ: 210 95 49 116. Για περισσότερες πληροφορίες: http://www.si-cluster.gr/en/all-events/135-si-cluster-space-school.html

Τα απογευματινά σεμινάρια, τα οποία απευθύνονται σε μεταπτυχιακούς φοιτητές, νέους ερευνητές και νέους επαγγελματίες, θα διεξαχθούν στα αγγλικά, και περιλαμβάνουν θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση σε εφαρμογές Παρατήρησης της Γης με χρήση πραγματικών δεδομένων που προσφέρονται από τους δορυφόρους της ESA και ιδιωτικούς δορυφόρους στις ενότητες Synthetic Aperture Radar (SAR) Remote Sensing (Sentinel-1), HighResolution Multispectral Remote Sensing (Sentinel-2) καθώς και στο ESA Sentinel Toolbox. Τα σεμινάρια αυτά θα πραγματοποιηθούν στις εγκαταστάσεις του Corallia/siCluster, στο α2-innohub, από τους διεθνώς αναγνωρισμένους εισηγητές Prof. Dr. Steffen Kuntz (Airbus Defence & Space) και Chris Stewart (ESA). Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο σύνδεσμο http://www.si-cluster.gr/en/all-events/128.

Την έναρξη των ομιλιών και σεμιναρίων θα σηματοδοτήσει εκδήλωση που θα λάβει χώρα στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο τη Δευτέρα 07 Δεκεμβρίου, με τη συμμετοχή εκπροσώπων και προσωπικοτήτων του Διαστήματος από την Ελλάδα και το εξωτερικό.