ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΑ ΟΡΓΑΝΑ

ΑΡΧΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

ΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ & ΣΥΛΛΟΓΟΙ

ΤΜΗΜΑ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΠΟΥΔΩΝ

ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗ ΖΩΗ

ΔΟΜΕΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ

Παρθένο Ελαιόλαδο και Ελληνική Γαστρονομία

LOGO OMEGA1 Με εξαιρετική επιτυχία και μεγάλη προσέλευση διοργανώθηκε το Σάββατο 30 Μαρτίου 2013 από το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο στο πλαίσιο του OMEGA (Olive oil  and Mediterranean Molecular Molecular Gastronomy που χρηματοδοτείται από το Διεθνές Συμβούλιο Ελαίας), ημερίδα με θέμα «Παρθένο Ελαιόλαδο και Ελληνική Γαστρονομία». Την ημερίδα διοργάνωσαν ο Αναπλ. Καθηγητής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Ν. Καλογερόπουλος, η Καθηγήτρια του ΑΠΘ Μ. Τσιμίδου και ο Επικ. Καθηγητής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Γ. Μπόσκου.

Την ημερίδα τίμησε με την παρουσία του ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Καθηγητής Αθανάσιος Τσαυτάρης. Συμμετείχαν εξέχοντα μέλη της Ακαδημαϊκής κοινότητας, επαγγελματίες στο χώρο της παραγωγής και τυποποίησης ελαιολάδου, νέοι παραγωγοί και πλήθος αποφοίτων, φοιτητών και σπουδαστών του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου και άλλων Τμημάτων της Ανώτερης και Ανώτατης Εκπαίδευσης.

Κατά την διάρκεια της ημερίδας παρουσιάστηκαν θέματα σχετικά με τις χρήσεις της ελιάς στον Ελλαδικό χώρο κατά την αρχαιότητα, τα συστατικά του ελαιολάδου και την τεχνολογία, την ποιότητα του ελαιολάδου και τη διασφάλισή της, τα έλαια τηγανίσματος και την υγεία καθώς και τις διατροφικές συνήθειες της Νοτίου Ευρωπαϊκής Μεσογείου. 

Η ημερίδα ολοκληρώθηκε με τρία παράλληλα workshops με εξαιρετικά επίκαιρα θέματα συζήτησης για

α) Το ελαιόλαδο ως έλαιο τηγανίσματος, με συντονιστή των Ομότιμο Καθηγητή του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Ν. Ανδρικόπουλο.

β) Νέα προϊόντα με βάση το ελαιόλαδο (γαλακτώματα και gourmet ελαιόλαδα) με συντονίστρια την Καθηγήτρια του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Μ. Τσιμίδου.

γ) Το μαρκετινγκ του παρθένου ελαιολάδου, με συντονιστές τον κ. Βασίλειο Ζαμπούνη, εκδότη του περιοδικού «Ελιά και Ελαιόλαδο» και  τον Επίκ. Καθηγητή του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Γεώργιο Μπόσκου.

Πρόγραμμα Ημερίδας

Αφίσα Ημερίδας

Φωτογραφικό Υλικό