ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΑ ΟΡΓΑΝΑ

ΑΡΧΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

ΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ & ΣΥΛΛΟΓΟΙ

ΤΜΗΜΑ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΠΟΥΔΩΝ

ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗ ΖΩΗ

ΔΟΜΕΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ

Δελτίο Τύπου – 3ο Συνέδριο Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης

Το 3ο Συνέδριο Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης διεξήχθη την Πέμπτη 4 Ιουλίου 2013, στο Αμφιθέατρο του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου, με την συμμετοχή της νέας υφυπουργού Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κας Εύης Χριστοφιλοπούλου. Το Συνέδριο έχει καθιερωθεί ως η ετήσια θεσμική συνάντηση των πολιτικών, θεσμικών, επιχειρηματικών και στελεχιακών παραγόντων της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης.

Το συνέδριο είχε ως βασικό θεματικό άξονα: “Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση: Ξεπερνώντας τα @διέξοδα της γραφειοκρατίας και της @δράνειας” και βασικός χορηγός επικοινωνίας του είναι το EMEAgr.

Θεματολογία και δομή
Οι ενότητες που ανεπτύχθησαν ήταν οι ακόλουθες:

Ψηφιακές υποδομές, υπηρεσίες προς τους πολίτες, ευρυζωνικότητα: Καταγραφή των νέων τεχνολογικών συνθηκών και εξελίξεων, της αναγκαιότητας και της κλιμάκωση νέων επενδύσεων σε υποδομές πληροφορικής (όπως π.χ G-Cloud) και επικοινωνιών.

Ψηφιακή στρατηγική και ηλεκτρονική διακυβέρνηση: Αναδιάταξη και επανασχεδιασμός έργων Δημόσιου τομέα εν όψει νέου ΕΣΠΑ, νέες κατευθύνσεις στην αξιοποίηση των ψηφιακών υπηρεσιών και υποδομών, ολοκλήρωση και λειτουργία έργων πληροφορικής.

Στρατηγική συνεργασίας Δημοσίου και ιδιωτικού τομέα στον χώρο των ΤΠΕ: Καταγραφή και αποτύπωση του νέου “οδικού χάρτη” συνεργασίας του Δημόσιου και του Ιδιωτικού τομέα.

Και στις τρεις ενότητες συμμετείχαν ως ομιλητές κυβερνητικοί και πολιτικοί παράγοντες που διαμορφώσουν τις αποφάσεις της κυβέρνησης στους τομείς της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, καθώς και υψηλόβαθμα στελέχη του ιδιωτικού και Δημόσιου τομέα.