ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΑ ΟΡΓΑΝΑ

ΑΡΧΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

ΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ & ΣΥΛΛΟΓΟΙ

ΤΜΗΜΑ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΠΟΥΔΩΝ

ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗ ΖΩΗ

ΔΟΜΕΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ

Το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο επισκέφτηκε ο Πρέσβης των Η.Π.Α. στην Ελληνική Δημοκρατία!

 

 

1 YAN 3546

 

Την αρχή ενός νέου, αξιοσημείωτου κεφαλαίου στην προώθηση και ενίσχυση της διεθνοποίησης σηματοδότησε η επίσκεψη του Πρέσβη των Η.Π.Α. στην Ελληνική Δημοκρατία, Γεωργίου Τζ. Τσούνη, στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο.

Στις 19 Ιανουαρίου 2024 η Πρύτανις του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου, Καθηγήτρια Μαρία Νικολαΐδη, είχε την τιμή να υποδεχθεί τον Πρέσβη των Η.Π.Α. και να θέσουν από κοινού σε γερές βάσεις την επωφελή και ουσιαστική συνεργασία μεταξύ Ελληνικών και Αμερικανικών ΑΕΙ.

Η επίσκεψη του Πρέσβη των Η.Π.Α. υλοποιήθηκε για πρώτη φορά σε χώρους ενός Ανώτατου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος και αποτελεί μία πρωτοποριακή εξέλιξη, στο πλαίσιο της ενίσχυσης των ελληνοαμερικανικών πανεπιστημιακών δεσμών.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν, επίσης, οι Αντιπρυτάνεις του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου, κ.κ. Καθηγητές Κωνσταντίνος Αμπελιώτης, Γεώργιος Δεδούσης και Γεώργιος Μαλινδρέτος, ο Πρόεδρος της Study in Greece, Καθηγητής Χρήστος Μιχαλακέλης και ο Διευθυντής Ακαδημαϊκών Υποθέσεων της SiG, κ. Θοδωρής Παπαϊωάννου. Με πολύ μεγάλη χαρά καλωσόρισαν τις εκπροσώπους της Πρεσβείας των Η.Π.Α. και συγκεκριμένα τις κυρίες Kristin Roberts, Shanna Surendra και Marina Cheilitsi.

Σε ένα πολύ θερμό κλίμα, με την ανταλλαγή εθιμοτυπικών δώρων, διεξήχθη μια όμορφη συζήτηση γύρω από το καίριο θέμα της διεθνοποίησης της εκπαίδευσης. Ένα εποικοδομητικός διάλογος που διανθίστηκε με προτάσεις και απόψεις για την εμβάθυνση και ενίσχυση των εν ενεργεία συνεργασιών αλλά, κυρίως, την εγκαθίδρυση νέων, καινοτόμων συμπράξεων, στο πλαίσιο του στρατηγικού σχεδιασμού διεθνοποίησης και εξωστρέφειας του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου.

Η Πρύτανις του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου, Καθηγήτρια Μαρία Νικολαΐδη και ο Πρέσβης των Η.Π.Α. στην Ελληνική Δημοκρατία Γιώργος Τζ. Τσούνης εξέφρασαν την πεποίθηση ότι η επίσκεψη αυτή αποτελεί μόνο την αρχή μίας πολλά υποσχόμενης πορείας για το μέλλον της εκπαίδευσης και της έρευνας στις δύο χώρες.

 

2 YAN 3539

3 YAN 3556

8 YAN 3559

4 YAN 3566

6 YAN 3567

7 YAN 3571