ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΑ ΟΡΓΑΝΑ

ΑΡΧΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

ΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ & ΣΥΛΛΟΓΟΙ

ΤΜΗΜΑ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΠΟΥΔΩΝ

ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗ ΖΩΗ

ΔΟΜΕΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ

Πρόσκληση Υποβολής Αιτήσεων για Σπουδές Erasmus+ 202​2​/2​3

erasmus studies

Καλούνται οι φοιτητές/τριες του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου, κανονικά εγγεγραμμένοι/ες σε ένα από τα προγράμματα σπουδών των Τμημάτων του Ιδρύματος, που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στη δράση κινητικότητας φοιτητών με σκοπό τις σπουδές ERASMUS+ κατά το ΧΕΙΜΕΡΙΝΟ ή ΕΑΡΙΝΟ ΕΞΑΜΗΝΟ του ακαδ. έτους 2022/23, να καταθέσουν ηλεκτρονικά στο τον πλήρη φάκελο υποψηφιότητας τους μέχρι την Παρασκευή 18/02/2022 και ώρα 15.30. Σε επόμενο χρόνο και κατόπιν σχετικής ανακοίνωσης οι υποψήφιοι που υπέβαλαν ηλεκτρονικά τον πλήρη φάκελο υποψηφιότητας θα κληθούν να τον υποβάλλουν και σε φυσική μορφή στο γραφείο Erasmus, που βρίσκεται στο κτήριο της Φοιτητικής Μέριμνας (Ελ. Βενιζέλου 70). Η χρηματοδότηση της κινητικότητας των φοιτητών/τριων θα γίνει από το νέο Πρόγραμμα ΚΑ-131-22 καθώς και από υπόλοιπα διαθέσιμα προηγούμενων ενεργών προγραμμάτων.

Σκοπός της δράσης, η υλοποίηση σε εταίρο Ίδρυμα Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, μέρους του Προγράμματος σπουδών του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου στο οποίο ο/η φοιτητής/τρια είναι κανονικά εγγεγραμμένος/η.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι κανονικά εγγεγραμμένοι φοιτητές/τριες σε Πρόγραμμα Σπουδών ενός εκ των 3 κύκλων σπουδών (Προπτυχιακού -1ου , Μ = Μεταπτυχιακού – 2ου , Δ = Διδακτορικού – 3ου), ανεξάρτητα από την ιθαγένειά τους (βλέπε αναλυτικό οδηγό πατώντας εδώ).

Επιπλέον ενισχύεται η συμμετοχή ατόμων με λιγότερες ευκαιρίες όπως π.χ. αυτών που πάσχουν από σοβαρές παθήσεις που αναφέρονται στις σχετικές διατάξεις του Ν. 3794/09, των ατόμων που παρουσιάζουν αναπηρία 67% και άνω από φυσική αναπηρία ή ψυχική πάθηση, με βάση τη γνωμάτευση της οικείας πρωτοβάθμιας υγειονομικής επιτροπής που εδρεύει σε κάθε νομό, καθώς και αυτών με οικονομικά, κοινωνικά, πολιτιστικά, γεωγραφικά κ.α. εμπόδια.

Για το πλήρες κείμενο της πρόσκλησης πατήστε εδώ.
Για τον κατάλογο των συνεταίρων ιδρυμάτων στο εξωτερικό πατήστε εδώ.
Για τα μηνιαία ποσά επιχορηγήσεων ανά χώρα προορισμού πατήστε εδώ.

Για την συμπληρωματική ενίσχυση φοιτητών με λιγότερες ευκαιρίες πατήστε εδώ.

Για την αίτηση/ δήλωση πατήστε εδώ.
Για το προτεινόμενο Learning Agreement πατήστε εδώ.
Για την υπεύθυνη δήλωση Ν.1599/86 πατήστε εδώ ή μπείτε εδώ

Για το παράρτημα υποβολής του φακέλου υποψηφιότητας σας ηλεκτρονικά και τις οδηγίες συμπλήρωσης του LA πατήστε εδώ

Για το ΦΕΚ για φοιτητές ΑΜΕΑ πατήστε εδώ.

Πληροφορίες Γραφείο Erasmus
Οδός : Ελ. Βενιζέλου 70 | 17676 | Καλλιθέα
Tηλ : +30 210 9549225
E-mail: