ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΑ ΟΡΓΑΝΑ

ΑΡΧΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

ΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ & ΣΥΛΛΟΓΟΙ

ΤΜΗΜΑ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΠΟΥΔΩΝ

ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗ ΖΩΗ

ΔΟΜΕΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ

To Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο εντάσσεται στο δίκτυο Geo for All

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι ένα νέο εργαστήριο στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο εντάχθηκε στο δίκτυο GeoForAll! 1

Η πρωτοβουλία GeoForAll είναι η προσέγγιση Ανοιχτής Εκπαίδευσης του Ιδρύματος Ανοιχτού Γεωχωρικού Λογισμικού (OSGeo) με πολλούς εταίρους σε όλο τον κόσμο και αποστολή την παροχή ευκαιριών εκπαίδευσης γεωχωρικών λογισμικών που θα είναι προσιτή σε όλους (http://www.geoforall.org). Τα τελευταία χρόνια στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, και ειδικά στο Τμήμα Γεωγραφίας, διδάσκεται και χρησιμοποιείται στην έρευνα Ελεύθερο και Ανοικτό Γεωχωρικό Λογισμικό. Αυτό αφορά κυρίως τα λογισμικά QGIS, R και Rstudio. Επιπλέον, το διαθέσιμο πακέτο lctools της R για χωρική ανάλυση (https://cran.r-project.org/web/packages/lctools/index.html) σε συνδυασμό με ηλεκτρονικά βιβλία Χωρικής Ανάλυσης με άδειες CreativeCommons παρέχουν ολοκληρωμένη εκπαίδευση Ανοιχτής Γεωχωρικής Επιστήμης.

Ο Επίκουρος Καθηγητής Σταμάτης Καλογήρου, ο οποίος είναι το σημείο επαφής, είναι στη διάθεσή σας για ενημέρωση σχετικά με την πρωτοβουλία Geo4All και πώς το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο συμβάλλει στην αποστολή της πρωτοβουλίας αυτής.