ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΑ ΟΡΓΑΝΑ

ΑΡΧΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

ΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ & ΣΥΛΛΟΓΟΙ

ΤΜΗΜΑ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΠΟΥΔΩΝ

ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗ ΖΩΗ

ΔΟΜΕΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ

Ημερίδα Διαχείρισης για το Πρόγραμμα ERASMUS 15-02-2013

 

Την Παρασκευή 15-02-2013, το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο φιλοξενεί την “Ημερίδα Διαχείρισης για το Πρόγραμμα ERASMUS” που διοργανώνει η Εθνική Μονάδα του Ευρωπαϊκού Εκπαιδευτικού Προγράμματος Δια Βίου Μάθηση  L.L.P. (http://www.iky.gr/europaika-programmata

 

Το Πανεπιστήμιο μας φιλοξενεί την “Ημερίδα Διαχείρισης για το Πρόγραμμα ERASMUS” στις 15/02/2013 στο χώρο του Αμφιθεάτρου «Γεώργιος Καραμπατζός» (Κεντρικό Κτήριο, Λεωφ. Ελ. Βενιζέλου 70 – Καλλιθέα).

Η ημερίδα αυτή αποσκοπεί να παρέχει ειδική/”τεχνική” ενημέρωση για το Πρόγραμμα ERASMUS, την πορεία & τη διαχείρισή του.

Απευθύνεται κυρίως στις αρχές των Ιδρυμάτων της Ανώτατης Εκπαίδευσης όλης της χώρας, στους Συντονιστές ERASMUS και στο προσωπικό των διαφόρων υπηρεσιών τους, οι οποίες εποπτεύουν, υποστηρίζουν ή/και διαχειρίζονται τις δράσεις ιδρυματικής κινητικότητας του Προγράμματος, καθώς και σε κάθε ενδιαφερόμενο.

Δεν προβλέπεται ενημέρωση των ενδιαφερομένων φοιτητών και μελών του προσωπικού των Ιδρυμάτων για συμμετοχή τους στις αντίστοιχες δράσεις μέσω του ιδρύματός τους.

Για το Πρόγραμμα της Ημερίδας πατήστε εδώ.

Το ΕRASMUS,  αποτελεί την ναυαρχίδα των προγραμμάτων εκπαίδευσης  της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την προώθηση της κινητικότητας και της συνεργασίας στην Ανώτατη εκπαίδευση σε ολόκληρη την Ευρώπη.

To Πρόγραμμα ΕRASMUS δίνει την ευκαιρία σε φοιτητές, καθηγητές και προσωπικό Ιδρυμάτων Ανώτατης Εκπαίδευσης να μετακινηθούν στην Ευρώπη για να σπουδάσουν, να κάνουν πρακτική άσκηση, ή να διδάξουν και να επιμορφωθούν αντίστοιχα, συμπεριλαμβανομένων των ατόμων με αναπηρία. Ακόμα και στελέχη του επιχειρηματικού κόσμου που καλούνται από Ιδρύματα Ανωτάτης Εκπαίδευσης για να διδάξουν στο εξωτερικό μπορούν να χρηματοδοτηθούν μέσω του  Προγράμματος.

Επιπλέον, το Πρόγραμμα ERASMUS υποστηρίζει τη συνεργασία μεταξύ Ιδρυμάτων Ανώτατης Εκπαίδευσης μέσω της δημιουργίαςΕντατικών Προγραμμάτων ERASMUS, αλλά και μέσω κεντρικών δράσεων που διαχειρίζεται η EACEA  (Εducation, Audiovisual and Culture Executive Agency) συνολικά για όλη την Ευρώπη, όπως τα δίκτυα, τα πολυμερή σχέδια,  καθώς και τα Συνοδευτικά μέτρα. Με τον τρόπο αυτό το Πρόγραμμα ERASMUS στηρίζει τα ιδρύματα να εργαστούν από κοινού, αλλά και να προσεγγίσουν τον επιχειρηματικό κόσμο.

Επιλέξιμοι προορισμοί είναι όλες οι χώρες που μετέχουν στο Πρόγραμμα Δια Βίου Μάθηση και οι υπερπόντιες κτήσεις αυτών.

Για περισσότερες πληροφορίες http://www.iky.gr/europaika-programmata/erasmus-anotati-ekpaideysi

 

Δρ. Εβελίν Ντυρίε
 
“Γραφείο ERASMUS”
&
Ευρωπαϊκών εκπαιδευτικών Προγραμμάτων