ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΑ ΟΡΓΑΝΑ

ΑΡΧΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

ΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ & ΣΥΛΛΟΓΟΙ

ΤΜΗΜΑ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΠΟΥΔΩΝ

ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗ ΖΩΗ

ΔΟΜΕΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ

5ο Πανελλήνιο Συνέδριο

logotypo

ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΤΑΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΩΝ ΛΙΠΙΔΙΩΝ Ελληνικό Φόρουμ Επιστήμης και Τεχνολογίας Λιπιδίων (Greek Lipid Forum) θα πραγματοποιηθεί στις 29 Mαρτίου 2013, στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο – Αμφιθέατρο «Γεώργιος Καραμπατζός».

 

 

Το 5ο Πανελλήνιο Επιστημονικό συνέδριο με γενικό τίτλο: «ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΤΑΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΩΝ ΛΙΠΙΔΙΩΝ» είχε στόχο να αναδείξει τη σημασία των λιπαρών και ιδιαίτερα του ελαιολάδου στη διατροφή την εξέλιξη της τεχνολογίας για παραγωγή ασφαλών λιπαρών προϊόντων, άριστης ποιότητας και βελτιωμένης θρεπτικής αξίας την ανάπτυξη τεχνολογίας παραγωγής προϊόντων/αξιοποίησης αποβλήτων φιλικών προς το περιβάλλον τη συμβολή της βιοτεχνολογίας στην ανάπτυξη του κλάδου τα αποτελέσματα και επιτεύγματα της έρευνας των Ελλήνων επιστημόνων την καινοτομία και τις προοπτικές ανάπτυξης του κλάδου των λιπαρών Ευρύτερος στόχος του Συνεδρίου ήταν η ανταλλαγή γνώσεων και εμπειρίας μεταξύ των Ελλήνων επιστημόνων που δραστηριοποιούνται στον τομέα των Λιπιδίων.

Επιστημονικά Αντικείμενα του Συνεδρίου:

Αιθέρια έλαια                           Αναλυτικές τεχνικές

Αξιοποίηση παραπροϊόντων      Ασφάλεια και ποιότητα

Ελαιόλαδο                               Εξελίξεις στις τεχνολογίες λιπαρών

Εφαρμογές βιοτεχνολογίας        Λειτουργικά συστατικά

Λίπη, έλαια και διατροφή           Μεταβολισμός και βιολογική δράση Λιπιδίων

Μη εδώδιμες εφαρμογές           Οξείδωση λιπαρών-Αντιοξειδωτικά

 

Κόστος εγγραφής-παρακολούθησης του Συνεδρίου: 15€

Για το Πρόγραμμα του Συνεδρίου πατήστε εδώ.

 

Οργανωτική Επιτροπή

Ν. Καλογερόπουλος, Τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας – Διατροφής, Χαροκόπειο Παν/μιο

Α. Ξενάκης, Ινστ. Βιολογικών Ερευνών & Βιοτεχνολογίας, ΕΙΕ

Β. Παπαδημητρίου, Ινστ. Βιολογικών Ερευνών & Βιοτεχνολογίας, ΕΙΕ

Α. Σιαφάκα, Εργ. Βιοχημείας ΕΚΠΑ

Ν. Τζιά Εργ. Χημείας & Τεχνολογίας Τροφίμων Σχολή Χημ.Μηχ. ΕΜΠ

Μ. Τσιμίδου, Εργ. Χημείας & Τεχνολογίας Τροφίμων ΑΠΘ

Δ. Τσιμόγιαννης, Εργ. Χημείας & Τεχνολογίας Τροφίμων ΕΜΠ

Ε. Φραγκοπούλου, Τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας – Διατροφής, Χαροκόπειο Παν/μιο

Β. Ωραιοπούλου, Εργ. Χημείας & Τεχνολογίας Τροφίμων Σχολή Χημ.Μηχ. ΕΜΠ

 

Επιστημονική Επιτροπή

Αντωνοπούλου Σμαραγδή, Τμ. Επιστήμης Διαιτολογίας – Διατροφής, Χαροκόπειο Παν/μιο

Γαλανοπούλου Ντία, Εργ. Βιοχημείας, Τμ.Χημείας ΕΚΠΑ

Καλαϊντζής Παναγιώτης, Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων

Καλογιάννη Ελένη, ΤΕΙ Θεσσαλονίκης

Καψοκεφάλου Μαρία Εργ. Διατροφής, Τμ. Επιστήμης & Τεχν.Τροφίμων, Γεωπονικό Π.Α.

Λέκκα Μαριλένα, Τμ.Χημείας, Παν. Ιωαννίνων

Νάσκα Άντα, Εργ.Υγιεινής Επιδημιολογίας & Ιατρικής Στατιστικής, Ιατρική Σχ. ΕΚΠΑ

Νταής Φώτης, Εργ.Αναλυτ. Χημείας, Χημικό Τμ., Παν. Κρήτης

Παπανικολάου Σεραφείμ, Γεωπονικό Π.Α.

Σινάνογλου Βασιλεία, ΤΕΙ Αθήνας

Σωτηρούδης Θεόδωρος, Ινστ. Βιολογίας, Φαρμακευτικής Χημείας & Βιοτεχνολογίας, ΕΙΕ

Τσιμίδου Μαρία, Εργ. Χημείας & Τεχνολογίας Τροφίμων, Χημικό Τμ., ΑΠΘ

Ωραιοπούλου Βάσω, Εργ. Χημείας & Τεχνολογίας Τροφίμων, Σχολή Χημ.Μηχ., ΕΜΠ

 

Για το φωτογραφικό υλικό πατήστε εδώ