ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΑ ΟΡΓΑΝΑ

ΑΡΧΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

ΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ & ΣΥΛΛΟΓΟΙ

ΤΜΗΜΑ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΠΟΥΔΩΝ

ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗ ΖΩΗ

ΔΟΜΕΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ

Ολοκληρώθηκε το Διεθνές Συνέδριο για τα Κοιμητήρια στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο (18 – 20 Απριλίου 2024)

 

Αναμνηστική φωτογραφία Συνέδρων

 

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στην Αίθουσα Τελετών του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου το International Conference on Cemetery Studies. Το συνέδριο, το οποίο διήρκησε από τις 18 έως τις 20 Απριλίου 2024, οργανώθηκε από το ΠΜΣ «Εκπαίδευση και Πολιτισμός» του Τμήματος Οικονομίας και Βιώσιμης Ανάπτυξης του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου (Καθηγήτρια Ευαγγελία Γεωργιτσογιάννη) και το Cemetery Research Group του University of York, Αγγλία (Dr Julie Rugg), με την ευγενή χορηγία των Δήμων Σκιάθου και Πειραιά, προς τους οποίους εκφράζονται θερμές ευχαριστίες.

Στο συνέδριο συμμετείχαν με προφορικές ανακοινώσεις Έλληνες και ξένοι ακαδημαϊκοί και ερευνητές από διάφορες χώρες της Ευρώπης, από τις Η.Π.Α και από χώρες της Ασίας, οι οποίοι παρουσίασαν τα αποτελέσματα των ερευνών τους σε θέματα σχετικά με τα κοιμητήρια (πολιτισμική κληρονομιά, ιστορία, κοινωνία, οικολογία, τουρισμός, κ.ά.).

Στο πλαίσιο του συνεδρίου παρουσιάστηκε, επίσης, ο τόμος Ancient Greek Art and European Funerary Art, Cambridge Scholars Publishing, 2019 από την Dr Julie Rugg, Διευθύντρια του Cemetery Research Group του University of York, την ομότιμη καθηγήτρια Ισμήνη Κριάρη, τ. πρύτανη του Παντείου Πανεπιστημίου, τον Δήμαρχο Σκιάθου Θοδωρή Τζούμα και την επιμελήτρια του τόμου, Ευαγγελία Γεωργιτσογιάννη, καθηγήτρια Ιστορίας της Τέχνης και του Πολιτισμού στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο.

Στις 20 Απριλίου πραγματοποιήθηκε επίσκεψη με ξενάγηση στο Κοιμητήριο της Ανάστασης στον Πειραιά από την Δρ. Ευαγγελία Μπαφούνη, Διευθύντρια Πολιτισμού του Δήμου Πειραιά, την οποία ευχαριστούμε θερμά.

 

 ICCS Athens 2024 Πρόγραμμα 11

ICCS Athens 2024 Πρόγραμμα 21

Ε. Γεωργιτσογιάννη J. Rugg Θ. Τζούμας Ι. Κριάρη Ε. Μπαφούνη ΙΙ

Κοιμητήριο Ανάσταση Πειραιάς

Banner