ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΑ ΟΡΓΑΝΑ

ΑΡΧΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

ΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ & ΣΥΛΛΟΓΟΙ

ΤΜΗΜΑ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΠΟΥΔΩΝ

ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗ ΖΩΗ

ΔΟΜΕΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ

Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσίασε η Ημερίδα με τίτλο «Οι Απώλειες των Σεισμών της ΝΑ Τουρκίας & ΒΔ Συρίας Φεβρουαρίου 2023: Ήταν Αναπόφευκτες; Είναι Διαχειρίσιμες;»

 

Την Παρασκευή 12 Μαΐου 2023 πραγματοποιήθηκε στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο η Ημερίδα με τίτλο «Οι Απώλειες των Σεισμών της ΝΑ Τουρκίας & ΒΔ Συρίας Φεβρουαρίου 2023: Ήταν Αναπόφευκτες; Είναι Διαχειρίσιμες;».

Η Ημερίδα διοργανώθηκε από το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) «Εφαρμοσμένη Γεωγραφία και Διαχείριση του Χώρου» του Τμήματος Γεωγραφίας.

Αντικείμενό της ήταν η επιστημονική προσέγγιση, από διάφορες οπτικές γωνίες, των πρόσφατων σεισμών που έπληξαν τη ΝΑ Τουρκία και ΒΔ Συρία, με τη συμμετοχή δεκατεσσάρων προσκεκλημένων ομιλητών διαφόρων ειδικοτήτων, μεταξύ των οποίων και τριών επιστημόνων από την Τουρκία.

Οι ομιλητές μετέφεραν την εμπειρία τους από το πεδίο και ανέδειξαν τους προβληματισμούς για τη διαχείριση της καταστροφής και τη μελλοντική αποκατάσταση των ζημιών.

Στο πλαίσιο της Ημερίδας πραγματοποιήθηκε βράβευση των μεταπτυχιακών φοιτητών του ΠΜΣ του Τμήματος Γεωγραφίας, Χριστόφορου Κοσμίδη και Παναγιώτη Βεΐζη, οι οποίοι ως μέλη της 1ης και 2ης ΕΜΑΚ συμμετείχαν στις επιχειρήσεις διάσωσης και παρείχαν κάθε δυνατή βοήθεια στις έρευνες απεγκλωβισμού μετά τον καταστροφικό σεισμό στην Νοτιοανατολική Τουρκία και Συρία.

 

Site 20230512 143915

Site 20230512 153046

Site 20230512 1512441