ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΑ ΟΡΓΑΝΑ

ΑΡΧΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

ΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ & ΣΥΛΛΟΓΟΙ

ΤΜΗΜΑ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΠΟΥΔΩΝ

ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗ ΖΩΗ

ΔΟΜΕΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ

Ολοκληρώθηκε με χαμόγελα και συγκίνηση μία ξεχωριστή Ορκωμοσία (89η) για την ακαδημαϊκή κοινότητα!

Στις 26 Ιουλίου 2024 πραγματοποιήθηκε η 89η Ορκωμοσία, κατά τη διάρκεια της οποίας το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο τίμησε τους νέους Πτυχιούχους και Διδάκτορες του Τμήματος Γεωγραφίας και του Τμήματος Πληροφορικής και Τηλεματικής.

Κάθε Ορκωμοσία αποτελεί το επιστέγασμα των πολυετών ακαδημαϊκών προσπαθειών των αποφοίτων μας, ταυτόχρονα όμως και μία μοναδική ανάμνηση που θα τους συνοδεύει καθόλη τη διάρκεια της πορείας τους στον επαγγελματικό στίβο. Κάθε φορά συγκινούμαστε, χαιρόμαστε, περηφανευόμαστε και δίνουμε τα εύσημα στην προσπάθεια των αποφοίτων, που έχει ως αποτέλεσμα την επιβράβευση των κόπων τους! 

Η 89η Ορκωμοσία όμως, θα μείνει χαραγμένη στην μνήμη μας και για έναν ακόμη, πολύ ιδιαίτερο, λόγο. Ήταν η Ορκωμοσία στην οποία η Καθηγήτρια Μάρα Νικολαΐδου, παρίστατο για τελευταία φορά ως Πρύτανις του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου, μετά από οκταετή θητεία.

Η αποχώρησή της από το αξίωμα αυτό σηματοδότησε το κλείσιμο ενός σημαντικού κεφαλαίου στην ιστορία του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου, ενώ παράλληλα αποτέλεσε μια συγκινητική στιγμή τόσο για την ίδια, όσο και για ολόκληρη την ακαδημαϊκή κοινότητα του Ιδρύματος. 

Κατά τη διάρκεια των οκτώ ετών και οκτώ μηνών που υπηρέτησε ως Πρύτανις του Ιδρύματος, η Καθηγήτρια Μάρα Νικολαΐδου συνέβαλε καθοριστικά στην πρόοδο του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου, αφήνοντας σε αυτό ένα σημαντικό αποτύπωμα. Η προσφορά της υπήρξε πολυσύνθετη και καθοριστική για την ανάπτυξη και την εξέλιξή του. Όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο συνάδελφός της Καθηγητής Χρήστος Μιχαλακέλης, η Μάρα Νικολαΐδου «έκανε το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, ένα Πανεπιστήμιο με Π κεφαλαίο», συνεισφέροντας στον μέγιστο βαθμό στην ουσιαστική αναβάθμισή του σε όλους τους τομείς. 

Μαζί με τις εγκάρδιες ευχές και τα θερμά μας συγχαρητήρια στους/στις αποφοίτους της 89ης Ορκωμοσίας, ευχαριστούμε ολόψυχα την Πρύτανί μας για την ακούραστη προσφορά της στο Ίδρυμα και για την αμέριστη αφοσίωσή της, που είχε ως αποτέλεσμα να υψώσει τον πήχη της ακαδημαϊκής αριστείας του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου!

Της ευχόμαστε ολόψυχα κάθε επιτυχία στα μελλοντικά της εγχειρήματα!