ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΑ ΟΡΓΑΝΑ

ΑΡΧΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

ΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ & ΣΥΛΛΟΓΟΙ

ΤΜΗΜΑ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΠΟΥΔΩΝ

ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗ ΖΩΗ

ΔΟΜΕΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία η Ημερίδα: “Ο Ευεργετισμός ως στοιχείο της κοινής πολιτισμικής κληρονομιάς»

 

IMG 1197Την Πέμπτη 8 Ιουνίου 2023 πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο Ημερίδα με θέμα: «Ελλάδα- Ρουμανία: Ο Ευεργετισμός ως στοιχείο της κοινής πολιτισμικής κληρονομιάς», στο πλαίσιο του εορτασμού των 30 χρόνων από την ίδρυση του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου και υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Ρουμανίας στην Ελλάδα. Προσκεκλημένος ομιλητής ήταν ο κ. Tudor Dinu, τακτικός καθηγητής του Πανεπιστημίου Βουκουρεστίου. 

Η ημερίδα διοργανώθηκε από το ΠΜΣ «Εκπαίδευση και Πολιτισμός» του Τμήματος Οικονομίας και Βιώσιμης Ανάπτυξης, θέλοντας να τιμήσει τους δεσμούς του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου με τη Ρουμανία, τη χώρα όπου έζησε για πολλά χρόνια ο ευεργέτης Παναγής Α. Χαροκόπος.

Μετά το καλωσόρισμα της Καθηγήτριας Ευαγγελίας Γεωργιτσογιάννη, υπεύθυνης για τη διοργάνωση της Ημερίδας, χαιρετισμούς απηύθυναν η Πρύτανις του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Καθηγήτρια Μάρα Νικολαΐδη, η Επιτετραμμένη της Πρεσβείας της Ρουμανίας στην Ελλάδα κα Adriana Ciamba, η Πρόεδρος του Τμήματος Οικονομίας και Βιώσιμης Ανάπτυξης Αναπλ. Καθηγήτρια Βασιλική Κωσταρέλλη και η Διευθύντρια του ΠΜΣ «Εκπαίδευση και Πολιτισμός» Καθηγήτρια Κωνσταντίνα Κουτρούμπα. Ακολούθησε σύντομη ομιλία με θέμα «Ευεργετισμός και Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο» από την Καθηγήτρια Ευαγγελία Γεωργιτσογιάννη.

Στη συνέχεια έγινε Βράβευση του προσκεκλημένου ομιλητή κ. Tudor Dinu, Professor dr. habilit. dr. h. c. του Πανεπιστημίου Βουκουρεστίου, από την Πρύτανι του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Καθηγήτρια Μάρα Νικολαΐδη, για την προσφορά του στον Ελληνισμό.

Ακολούθησε η εξαιρετικά ενδιαφέρουσα διάλεξη με θέμα: «Η κοινωφελής δραστηριότητα των Φαναριωτών Ηγεμόνων στις Παραδουνάβιες Ηγεμονίες» από τον Καθηγητή Tudor Dinu, με τη συνοδεία πλούσιου εικονογραφικού υλικού.

Στην ημερίδα παρέστησαν επίσης οι: κα Miorara- Florina Pituţ και ο κ. Dan Oanta, Σύμβουλοι της Πρεσβείας της Ρουμανίας στην Ελλάδα, ο  Αντιπρύτανης Οικονομικών και Προγραμματισμού του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Καθηγητής Κωνσταντίνος Αμπελιώτης, Πανεπιστημιακοί, Ερευνητές, εκπρόσωποι της ρουμανικής κοινότητας στην Ελλάδα, καθώς και μεταπτυχιακοί και προπτυχιακοί φοιτητές και φοιτήτριες.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

PRESS RELEASE 

IMG 1211

IMG 1219

IMG 1239

IMG 1227