ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΑ ΟΡΓΑΝΑ

ΑΡΧΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

ΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ & ΣΥΛΛΟΓΟΙ

ΤΜΗΜΑ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΠΟΥΔΩΝ

ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗ ΖΩΗ

ΔΟΜΕΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ

#Επιλέγω Χαροκόπειο: Σύνδεση σχολείου και πανεπιστημίου μέσω πρωτοποριακής ενημερωτικής δράσης

 

 

 

 image00093

 

Το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο διοργάνωσε την επιτυχημένη δράση #ΕπιλέγωΧαροκόπειο, στο πλαίσιο του Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού, συγκεντρώνοντας περίπου 800 μαθητές/μαθήτριες από 81 σχολεία της Ελλάδας και του εξωτερικού, σε διαδικτυακές ενημερώσεις και επιτόπιες εκδηλώσεις στις 27-28 Φεβρουαρίου και 27-28 Μαρτίου 2024.

Η εκδήλωση αποσκοπούσε στην ενημέρωση για τις σπουδές στα τμήματα Οικονομίας & Βιώσιμης Ανάπτυξης, Επιστήμης Διαιτολογίας – Διατροφής, Γεωγραφίας, Πληροφορικής & Τηλεματικής, παρέχοντας πληροφορίες για τις επαγγελματικές προοπτικές και την έρευνα. Οι μαθητές/τριες και γονείς είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε εργαστήρια, να γνωρίσουν την ερευνητική δραστηριότητα και να διερευνήσουν τις φοιτητικές υπηρεσίες. Στο πλαίσιο της διοργάνωσης, η Πρύτανις του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου, Καθηγήτρια Μαρία Νικολαΐδη, τόνισε τη σημασία της στενής συνεργασίας με τα σχολεία και τη δέσμευση του Ιδρύματος στην υποστήριξη της νέας γενιάς, στο πλαίσιο της προετοιμασίας για την αγορά εργασίας. Υπογράμμισε, ότι το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, με τα σύγχρονα προγράμματα σπουδών εξασφαλίζει ποιοτικό και εξατομικευμένο εκπαιδευτικό περιβάλλον και προσφέρει στους φοιτητές/τριες τα απαραίτητα εφόδια για μια επιτυχημένη σταδιοδρομία.

Πιο συγκεκριμένα, στις 27 και 28 Φεβρουαρίου 2024, σαράντα τέσσερα (44) Σχολεία από την Ελλάδα και το εξωτερικό συμμετείχαν στη διαδικτυακή παρουσίαση για τις σπουδές στα τέσσερα Τμήματα του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου. Επίσης, είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν από τον Αντιπρύτανη Διοίκησης και Φοιτητικής Μέριμνας, Καθηγητή Γεώργιο Μαλινδρέτο για τις υπηρεσίες που παρέχονται προς τους φοιτητές και τις φοιτήτριες, αλλά και από την επικεφαλής του Γραφείου Διασύνδεσης για τα κριτήρια επιλογής επαγγέλματος.

Ως συνέχεια της δράσης, στις 27 και 28 Μαρτίου 2024, τριάντα επτά (37) Σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς και γονείς, επισκέφτηκαν το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο. Στην εκδήλωση χαιρετισμό απηύθυνε ο Αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Διασφάλισης Ποιότητας Καθηγητής Γεώργιος Δεδούσης, ενώ ο Αντιπρύτανης Διοίκησης και Φοιτητικής Μέριμνας παρουσίασε τις σπουδές στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο.

Με εξαιρετικό ενδιαφέρον παρακολούθησαν οι μαθητές/μαθήτριες τις εργαστηριακές δραστηριότητες, κατά τη διάρκεια των οποίων συμμετείχαν σε βιωματικά εργαστήρια, σχεδιασμένα ειδικά για κάθε Τμήμα και ενημερώθηκαν για τα επιστημονικά πεδία που τους ενδιαφέρουν. Οι “ανοιχτές ημέρες ενημέρωσης” επικεντρώθηκαν στην ανάπτυξη πολιτικών για την προσαρμογή στους στόχους της Βιώσιμης Ανάπτυξης, με το προωθητικό υλικό να διατίθεται σε ψηφιακή μορφή για την ελαχιστοποίηση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος.

Η δράση αποτελεί μέρος του Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού που υλοποιεί το Γραφείο Διασύνδεσης Σπουδών και Σταδιοδρομίας, ενισχύοντας την επαφή των νέων με τον ακαδημαϊκό κόσμο και τις επαγγελματικές τους προοπτικές και εμπλουτίζοντας την εκπαιδευτική εμπειρία των μαθητών/μαθητριών.

Θερμές ευχαριστίες σε όλα τα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας και στους/στις υποψήφιους/ες διδάκτορες από τα εργαστήρια για τη σπουδαία συνεισφορά τους στην εκδήλωση. Ιδιαίτερες ευχαριστίες στους/στις υπεύθυνους/νες εξωστρέφειας του Ιδρύματος Ρ. Μητούλα, Γ. Κρητικό, Κ. Αναστασίου, και Κ. Μπαρδάκη για τον συντονισμό και την παρουσίαση των Τμημάτων. Ξεχωριστές ευχαριστίες και στους/στις Πρεσβευτές Σταδιοδρομίας (Career HUA Ambassadors) για τον χρόνο που αφιέρωσαν για να δημιουργήσουν ένα ζεστό, φιλικό και φιλόξενο περιβάλλον, διαμοιράζοντας τη ζωντάνια, το χαμόγελο και τη θετική τους διάθεση στο μαθητικό κοινό που επισκέφτηκε το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο. 

Για περισσότερες πληροφορίες, το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο παρέχει εκτενές πληροφοριακό υλικό και οδηγίες επικοινωνίας μέσω του Γραφείου Διασύνδεσης στο , ενώ ολόκληρη εκδήλωση είναι διαθέσιμη στο επίσημο κανάλι του Πανεπιστημίου στο YouTube:

image00018

 

IMG 08505b97444d053b314e0c0db73ffda7 V

20240327 114248

20240327 124245

20240328 125500

image00091

image00101

IMG 19b0b146cb18c24d8df0a323c4bd93b9 V

image00025

image00054

image00097

image00083