ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΑ ΟΡΓΑΝΑ

ΑΡΧΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

ΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ & ΣΥΛΛΟΓΟΙ

ΤΜΗΜΑ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΠΟΥΔΩΝ

ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗ ΖΩΗ

ΔΟΜΕΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ

Συνεργασία κορυφαίων επιστημόνων στο GeNeDis 2024 με τη συμμετοχή του Πρύτανη του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Καθηγητή Γεώργιου Δεδούση

Το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο είχε την τιμή να συμμετάσχει στο 6ο Παγκόσμιο Συνέδριο «GeNeDis 2024», το οποίο διοργανώθηκε από το Εργαστηρίο Βιοπληροφορικής και Ανθρώπινης Νευροφυσιολογίας του Ιονίου Πανεπιστημίου, υπό την αιγίδα της Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κας Κατερίνας Σακελλαροπούλου. Πρόκειται για ένα συνέδριο υψηλού επιστημονικού ενδιαφέροντος, στο οποίο συμμετείχαν διακεκριμένοι ομιλητές και διεθνώς αναγνωρισμένοι επιστήμονες, στο πλαίσιο της ανταλλαγής γνώσεων και της παρουσίασης πρωτοποριακών ερευνητικών αποτελεσμάτων σε τομείς αιχμής όπως η Γενετική, η Γηριατρική και οι νευροεκφυλιστικές ασθένειες.

Ο Πρύτανης του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Καθηγητής Γεώργιος Δεδούσης παρέστη στις 18 Οκτωβρίου 2024 στην τελετή έναρξης του Συνεδρίου, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, και απηύθηνε χαιρετισμό. Την έναρξη των εργασιών κήρυξε ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, ενώ χαιρετισμό απηύθηναν ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας, η Υφυπουργός Ανάπτυξης Ζωή Ράπτη και ο Γενικός Γραμματέας Έρευνας και Καινοτομίας Τάσος Γαϊτάνης. Στο συνέδριο παρέστησαν, επίσης, ερευνητές από τα Τμήματα Επιστήμης Διαιτολογίας-Διατροφής και Οικονομίας και Βιώσιμης Ανάπτυξης του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου.

Η συμμετοχή του Ιδρύματός μας στο Συνέδριο GeNeDis 2024 εντάσσεται στο πλαίσιο της στρατηγικής του για την προώθηση της επιστημονικής αριστείας στην έρευνα και την εκπαίδευση. Υπογραμμίζει, επίσης, τη δέσμευση του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου στην παραγωγή πρωτοποριακής έρευνας και στην ενίσχυση της επιστημονικής γνώσης σε τομείς αιχμής, όπως η γενετική και οι νευροεπιστήμες, με στόχο την βελτίωση της ποιότητας ζωής των ανθρώπων.